Pol’s Dondurulmuş Vişne
Pol’s dondurulmuş vişne; otel, kafe ve restoranlarda (HORECA) sıkça kullanılan IQF yöntemi ile üretilen meyvedir. Pol’s dondurulmuş vişne endüstriyel alanda sıkça tercih edilen ürünlerin başında gelir. Pol’s dondurulmuş vişne fabrikasında IQF (Individual Quick Freezing) yöntemi ile dondurularak elde edilen dondurulmuş vişneler tat, koku, lezzet, aroma, renk ve besin değerlerinden minimum derecede kayba uğrarlar. Dolayısıyla Pol’s tarafından kullanılan IQF yöntemi, mevsiminde yetişmiş uygun olgunluğa gelmiş meyveleri uzun süre kendilerine has özellikleri ile beraber saklamanın en etkili yoludur.
Gıda endüstrisi, süt ürünleri endüstrisi, reçel ve marmelat endüstrisi pastane ürünleri endüstrisi, bebek ve yaşlılara özel gıda üretim endüstrisi ve HORECA ‘da kullanılan temel meyvelerden biri dondurulmuş vişnelerdir. Kullanıldığı sektöre süreklilik kazandırma açısından Pol’s donuk meyveler hızlı, kaliteli ve uzun süre dayanabilen ürünlerdir. Dolayısıyla Pol’s başta gıda israfı, gıda kaybı ve enerji tüketimi oranlarının oldukça yüksek olduğu yiyecek içecek sektöründe, teknolojik inovasyonlar yardımıyla sürdürülebilirliğe dair profesyonel uygulamalar geliştirmektedir.
Pol’s Endüstriyel Dondurulmuş Vişne ve Donuk Meyvelere Neden İhtiyaç Duyulur?
Başta insan sağlığı olmak üzere kontrollü tarımı önemsiyoruz!
Pol’s tarafından üretimi sağlanan dondurulmuş vişne ve diğer donuk ürünler, gıda yönetmelik standartlarını karşılamaktadır. Pol’s dondurulmuş vişne hasattan kullanıcıya ulaştırıldığı zamana kadar gerekli tüm işlemlerden titizlikle geçirilir ve soğuk zincir depolarında düşük sıcaklıklarda korunur. Pol’s dondurulmuş meyveler sürdürülebilir tarım ve sağlıklı gıda tüketimi alanına da önemli katkılar sağlar.
Pol’s dondurulmuş vişne endüstriyel gıda üretimi için hızlı çözümdür!
Özellikle yiyecek ve içecek endüstrisi açısından istenilen anda elde edilebilir olması ve hemen kullanıma hazır halde bulunmaları Pol’s dondurulmuş vişneleri hızlı çözüm haline getirir.
Kolay erişilebilir dondurulmuş vişne
Her mevsim kullanılabilen Pol’s dondurulmuş vişne renginden, kokusundan, aromasından ve besin değerinden neredeyse hiçbir kayba uğramaz. İlk günkü tazeliğini yitirmemesi için IQF yöntemi ile dondurulan vişneler, Pol’s üretim tesisi çalışmaları sayesinde hemen elde edilebilir haldedir.
Uzun süre muhafaza edilebilir ve kalitesinden taviz vermez!
IQF yöntemi ile dondurulan vişneler uzun süre düşük sıcaklıklarda muhafaza edilebilir. Bu yöntem sayesinde meyvenin kendine has kokusu, tadı, aroması, rengi ve besin değeri büyük oranda korunmuş olur.
Pol’s Dondurulmuş Vişne Kullanım Alanları
Özellikle gıda endüstrisi açısından oldukça hızlı ve pratik olan Pol’s dondurulmuş vişne kullanım alanları;
- HORECA (hotel, restoran, kafe)
- Endüstriyel üretim (şekerli ve şekersiz gıda üretim endüstrisi, sütlü ürünler üretim endüstrisi, bebek ve yaşlılara özel gıda üretim endüstrisi vb.)
- Catering sektörü (endüstriyel catering, ofise teslim catering, açık büfe catering ve özel catering hizmetleri sunan firmalar)
Pol’s Dondurulmuş Vişne Türleri
Herhangi bir katkı maddesi içermeyen ve IQF yöntemi ile dondurularak üretilen Pol’s dondurulmuş vişne kullanıcı talepleri çerçevesinde çeşitli formlarda olabilir. Bütün, dilim ve küp formlarında üretilebilir.
Pol’s Dondurulmuş Vişne Üretimi
Pol’s üretim tesisine tam mevsiminde getirilen vişneler uygun koşullar altında ayıklama, yıkama ve dondurma işlemlerinden geçirilir. IQF teknolojisi ile dondurulan vişneler çeşitli gıda sektörlerinin dört mevsim ihtiyacını karşılayabilmektedir.
Pol’s Dondurulmuş Vişne Özellikleri
İleri düzey teknolojiye sahip IQF yöntemi ile üretimi sağlanan Pol’s dondurulmuş vişne HORECA sektörü için hızlı ve kaliteli çözümlerden biridir. IQF işleminden geçirilen Pol’s dondurulmuş vişne özellikleri;
- Katkı ve koruyucu içermez.
- İhtiyaca göre bütün, dilim veya küp formlarında dondurulabilir.
- Tadı, kokusu, aroması ve besin değeri maksimum seviyede korunur.
- Yıkama ve ayıklama işlemlerinden geçirilmiştir. Hemen kullanıma hazır haldedir.
- Çekirdeği çıkartılmıştır.
Pol’s Üretim Tesisi
Pol’s Üretim Tesisi Karaman Ermenek’te gıda sektörü için çözümler üretmeye çalışmaktadır ve bu konuda önemli başarılara imza atarak sektörde lider konuma gelmiştir. İnovatif bakış açısına sahip Pol’s üretimde en son teknoloji olan IQF yöntemini kullanarak dondurulmuş meyvelerin tatlarında, kokularında, aromalarında ve besin değerlerinde yaşanan kaybı minimize etmeyi başarmıştır. Pol’s Üretim Tesisi her biri alanlarında uzman ve deneyimli üretim personeli ile gıda sektörüne önemli yenilikler getirmiştir. Meyvelerin uzun süre saklanabilmesi, dondurulan meyvelerin renklerinin, kokularının, tatlarının ve besin değerlerinin stabilize edilebilmesi Pol’s Üretim Tesisi içerisinde kullanılan başlıca inovasyonlardır.