Pol’s Dondurulmuş Böğürtlen
Pol’s dondurulmuş böğürtlen, başta endüstriyel gıda üreticileri olmak üzere HORECA ve endüstriyel gıda sektöründe (hotel, kafe ve restoran) sıkça kullanılan IQF (Individual Quick Freezing) yöntemi ile dondurulmuş meyvedir. Ulusal ve uluslararası alanda piyasaya sunulan Pol’s dondurulmuş böğürtlen her mevsim kullanılabilir ve ilk hasattaki tazeliğini uzun süre korur. Sürdürülebilir tarım ve sürdürülebilir gıda üretimi için inovatif yaklaşımlar üreten Pol’s sağlıklı kaliteli ve uzun süre dayanabilen dondurulmuş gıda üretiminde önde gelen firmalardandır. Bebek ve yaşlılar için gıda üretim endüstrisinde, sütlü gıda endüstrisinde, reçel ve marmelat endüstrisinde sıkça tercih edilen dondurulmuş böğürtlen kullanıcılarına devamlılık sağlar.
Pol’s endüstriyel dondurulmuş böğürtlen ve dondurulmuş gıdaya her mevsim ihtiyaç duyulur!
Pol’s endüstriyel dondurulmuş böğürtlen IQF (Individual Quick Freezing) teknolojisi ile dondurulmuş ve çeşitli kalite testlerinden geçirilmiş doğal tane tane görüntüsüne en yakın şekilde hazırlanmış olduğu için Pol’s yurt içi ve yurt dışında önemli oranda dondurulmuş meyve talebi alan firma olmayı başarmıştır.
İnsan sağlığı açısından zararsızdır!
Pol’s endüstriyel dondurulmuş böğürtlen IQF teknolojisi ile dondurulur. Meyvenin kendisine has tüm temel özelliklerini büyük oranda korur. Böylece dondurulmuş böğürtlen sağlık için gerekli tüm besin değerlerine maksimum seviyede sahip olacak şekilde kullanım anına kadar uygun koşullarda saklanabilir. Düşük sıcaklıkta muhafaza edilen dondurulmuş böğürtlenler bozulmadan uzun süre saklanabilir.
Kontrollü gıda tüketimi ve kontrollü tarım için dondurulmuş meyveler oldukça önemlidir.
Pol’s dondurulmuş meyve üretimi ile hem dünya gıda ekonomisine katkı sağlar hem de gıda israfının önüne geçer. Çiftçiye kontrollü tarım ve bilinçli üretici gibi alanlarda eğitimler sunan Pol’s başta Türkiye olmak üzere çok sayıda ülkenin dondurulmuş gıda ihtiyacına yönelik önemli inovatif yaklaşımlar sunar. IQF teknolojisini kullanan Pol’s yiyecek ve içecek endüstrisi için dondurulmuş meyve ve sebze üretimini ihtiyaçlar çerçevesinde gerçekleştirir.
Gıda endüstrisi için hızlı ve pratik bir çözümdür.
Gıda üretim endüstrisi açısından her zaman erişilebilir durumda olan dondurulmuş böğürtlen ve diğer dondurulmuş meyveler taneler halinde olacak şekilde dondurulduğundan kullanımı oldukça pratiktir. Böylece istenilen miktarda donduruculardan çıkartılabilen dondurulmuş böğürtlenler ile hızlı çözüme ulaşılır.
Dondurulmuş böğürtlen dalından koparıldığı andaki kadar tazeliğini korur.
IQF yönetimi ile tane tane dondurulan böğürtlenler ilk günkü tazeliklerini ve besin değerlerini büyük oranda korurlar. Meyvelerin hızlı dondurulması sayesinde dalından ilk koparıldığı anki taze hali ile IQF ile dondurma işleminden geçirilen meyveler besin değerlerini kaybetmeden saklanmış olur.
Saklanması pratiktir.
IQF işleminden geçirilerek üretilen Pol’s endüstriyel dondurulmuş böğürtlen düşük sıcaklıkta rahatlıkla saklanabilir.
Oldukça kalitelidir.
IQF tane tane ve hızlı dondurma işlemi ile böğürtlenler ilk günkü tazeliklerini koruyacak şekilde dondurulurlar. En modern gıda üretim teknolojisi olan bu yöntem ile tat, koku, aroma ve besin değeri en üst seviyede korunur.
Dört mevsim kullanılabilir.
Düşük sıcaklıktaki dondurucularda saklanan dondurulmuş böğürtlenler istenilen her an ve her mevsim rahatlıkla tüketilebilir. IQF işlemine tabi tutulduğu için her bir böğürtlen tanesi kendine has önemli bileşenlerini her mevsim bünyesinde uygun koşullar altında rahatlıkla muhafaza edebilir.
Pol’s Dondurulmuş Böğürtlen Kullanım Alanları
Pol’s dondurulmuş böğürtlen kullanım alanları oldukça geniştir. Kaliteli, sağlıklı ve ilk günkü tazeliği ile kullanıcılarına sunulan Pol’s dondurulmuş böğürtlen kullanım alanları;
- HORECA sektöründe; otel, restoran ve kafe gibi yemek sevisi endüstrileri tarafından tercih edilir.
- Endüstriyel gıda üretiminde; hazır yemek, pastane, süt ürünleri, reçel ve marmelat üretimi, içecek sektörü, bebek ve yaşlılar için gıda üretimi gibi çeşitli yiyecek ve içecek sektörlerinde sık sık tercih edilen ürünlerdendir.
- Catering sektöründe; çeşitli amaçlarla gerçekleştirilen kalabalık organizasyonlar için yemek servisi sağlamak üzere kurulmuş işletmeler tarafından tercih edilir.
Ayrıca, süt ürünleri endüstrisi (smoothieler, meyveli yoğurtlar, dondurmalar vb.) meyve suyu ve aroma sektörü, reçel ve marmelat endüstrisi, bebek ve yaşlılara özel gıda endüstrisi gibi çeşitli alanlarda da kullanılır.
Pol’s Dondurulmuş Böğürtlen Türleri
Pol’s dondurulmuş böğürtlen türleri talebe göre belirlenir. Bütün veya toz halinde üretimi sağlanan dondurulmuş böğürtlenler her mevsim tüketilebilir. Dalından tam mevsiminde kopartılan böğürtlenler Pol’s üretim tesisine getirilir ve oldukça kısa bir süre içerisinde gerekli işlemlerden geçirilir. Bu işlemin hızlı yapılması hasadı yapılan meyvede su kaybının ve buna bağlı olarak fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik bozulmanın önüne geçebilmektir. Ön işlem basamaklarından geçirilen meyveler IQF yöntemi ile hızlı bir şekilde dondurulur ve böylece ürün deformasyonu minimalize edilir. Zararlı bakterilerin üremesine imkân verilmeyen bu yöntem ile bütün halinde ve tek tek dondurulan meyveler ilk günkü tazeliklerinin neredeyse tamamını muhafaza ederler.
IQF Yönetimi Nedir ve Neden Önemlidir?
IQF yöntemi (Individual Quick Freezing) Pol’sün dondurulmuş meyve üretimi için kullandığı inovasyonlardan biridir. Gıda üretim endüstrisinde gıda israfının önüne geçmek, daha kaliteli ve sağlıklı ürünler üretebilmek için geliştirilmiş bir yöntemdir. Mevsiminde hasat edilen böğürtlenler mümkün olan en kısa sürede Pol’s üretim tesisine transfer edilir. Gerekli ön işlem aşmalarından geçirilen böğürtlenler IQF yöntemi ile dondurulur. Böylece tat, koku, aroma ve besin değeri meyvenin kendi içerisinde hapsedilmiş olur. Dondurulan böğürtlenler uygun koşullarda paketlenir ve düşük sıcaklıklarda hazır bulunan soğuk hava depolarında muhafaza edilir.
Pol’s Dondurulmuş Böğürtlen Özellikleri
IQF yöntemi ile tek tek dondurulan böğürtlenler dalından koparıldıkları anki tüm özelliklerinin neredeyse tamamına sahiptirler. Hızlı, pratik ve dört mevsim kullanılabilme avantajlarına sahip olan Pol’s dondurulmuş böğürtlen özellikleri;
- Katkı maddesi yoktur.
- GDO içermez.
- Uzun süre uygun koşullarda saklanabilir.
- Tek tek dondurulduğundan ihtiyaç kadarını kullanmak mümkündür.
- IQF teknolojisi ile üretilmiştir.
- Tadı, kokusu ve besin değeri meyve hücrelerinde ilk günkü tazeliğine en yakın seviyede korunur.
Pol’s Üretim Tesisi
Pol’s Üretim Tesisi Ermenek’te sürdürülebilir endüstriyel gıda üretimi ve sürdürülebilir sağlıklı gıda tüketimi hedefine yönelik olarak kurulmuştur. Günümüzde hala üretim yapmaya devam eden Pol’s Üretim Tesisi ilerleyen teknoloji imkanlarını kullanarak inovatif yaklaşımlar çerçevesinde kendini geliştirmiştir. Özellikle dondurulmuş gıda üretiminde kullanmış olduğu IQF yöntemi ile tüm ihtiyaçlara çözümler sunabilen Pol’s yurt içi ve yurt dışı bazında dondurulmuş gıda üreticisi olarak kendini kanıtlamayı başarmıştır. Uzman ve deneyimli personeli ile sektörde çalışmalarına devam eden Pol’s ile hemen iletişime geçerek tüm dondurulmuş meyveler hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.