Pol’s Dondurulmuş Kayısı
Pol’s dondurulmuş kayısı, Pol’s üretim tesisinde IQF (Individual Quick Freezing) yöntemi ile dondurularak üretilen başta gıda endüstrisi olmak üzere HORECA (otel, restoran ve kafe) sektöründe hammadde olarak kullanılan geniş ürün yelpazesinden biridir. Doğal yollarla üretilen kayısıların fabrikaya alınması işlemi ile üretim süreci başlar. IQF yöntemi ile dondurma işleminden geçirilen kayısılar ilk günkü tatlarını, kokularını, aromalarını ve besin değerlerini korurlar. Yüksek kalitede üretilen Pol’s dondurulmuş kayısı ihtiyaca göre ½ dilimlenmiş ya da küp parçacıklar halinde kullanıma hazır hale getirilir.
Pol’s endüstriyel dondurulmuş kayısı ve dondurulmuş meyvelerin gıda endüstrisi için önemi
Pol’s endüstriyel dondurulmuş kayısı ve tüm dondurulmuş meyveler gıda endüstrisinde önemli bir paya sahiptir. Özel yöntemlerden geçirilerek neredeyse hiç el değmeden hijyenik ortamlarda üretimi sağlanan Pol’s endüstriyel dondurulmuş kayısı sağlık açısından oldukça faydalıdır ve belirli bir düşük ısıda saklandığından meyvelerin içerisinde zararlı bakterilerin üremesi durdurulur. Taneler halinde dondurulduğundan ihtiyaç duyulan miktarda çıkartılması da gıda israfını önemli oranda azaltır. Her mevsim kullanılabilen bu dondurulmuş kayısı ilk günkü tazeliğine maksimum oranda yakındır. Temizlenmesi, ayıklanması ve çekirdeğinden arındırılmış olması da gıda endüstrisi için pratik ve hızlı bir çözüm olmasını sağlar.
Pol’s Dondurulmuş Kayısı Kullanım Alanları
Pol’s dondurulmuş kayısı kullanım alanları oldukça geniştir. Güvenilir, kaliteli ve sağlıklı ürün olması dolayısıyla dondurulmuş kayısı pek çok gıda sektörü tarafından tercih edilen önemli hammaddelerin arasındakini yerini alır. Pol’s dondurulmuş kayısı kullanım alanları;
- HORECA sektörü
- Endüstriyel gıda üretimi
- Catering firmalarıdır.
Sütlü gıda üretim endüstrisi, bebek ve yaşlı gıda üretim endüstrisi, reçel ve marmelat endüstrisi gibi alanlarda kullanılan Pol’s dondurulmuş kayısılar uygun koşullarda uzun süre rahatlıkla saklanabilirler ve bu süre zarfında ilk günkü tazeliklerinden neredeyse hiçbir şey kaybetmezler.
Pol’s Dondurulmuş Kayısı Türleri
Pol’s dondurulmuş kayısı türleri ihtiyacı ve talebe göre dilimlenmiş ya da küp halinde üretilebilir. Hasattan, transfer işlemlerine, çekirdeklerinden arındırılmasından yıkama ve dondurulma işlemlerine kadar detaylı ve hızlı bir süreçten geçirilen dondurulmuş kayısılar dört mevsim kullanılabilir. Sürdürülebilir gıda üretim ve tüketimine oldukça duyarlı olan Pol’s her biri alanında uzman kadrosu ile üretim yapmaktadır.
IQF Yönteminin Pol’s Dondurulmuş Kayısı Üretimi Açısından Önemi
IQF (Individual Quick Freezing) yöntemi tüm dondurulmuş meyvelerin üretiminde olduğu kadar Pol’s dondurulmuş kayısı üretimi açısından da oldukça önemlidir. Yıkama, ayıklama, çekirdek çıkarma gibi ön işlem basamaklarından geçirilip IQF teknolojisi ile dondurulan kayısılar, gerekli tüm kalite testlerinden geçirildikten sonra ambalajlanır ve düşük sıcaklıklarda dondurulmuş ürün depolarına transfer edilir, uzun süre rahatlıkla saklanabilir.
Pol’s Dondurulmuş Kayısı Özellikleri
- Yıkanmış, çekirdeği çıkartılmış ve ayıklanmıştır.
- Tercihe göre dilim ya da küp formunda üretilebilmektedir.
- IQF yöntemi ile dondurulmuştur.
- Tadı, kokusu, rengi, aroması ve besin değeri korunmuştur.
- GDO, gluten ve herhangi bir katkı maddesi içermez.
Pol’s Üretim Tesisi
Pol’s Üretim Tesisi bugün ulusal ve uluslararası düzeyde hizmet sunan marka haline gelmiştir. Gıda üretim sektöründe yeniliklere ve ihtiyaçlara karşı oldukça duyarlı olan Pol’s Üretim Tesisi sürdürülebilir tarım ve sürdürülebilir sağlıklı beslenme adına IQF teknolojisi ile ihtiyaçlara çözümler sunmaktadır. Kaliteli, sağlıklı, dayanıklı ve besin değeri yüksek Pol’s dondurulmuş kayısı hakkında daha detaylı bilgi almak için hemen ilgili uzman birimlerimizle iletişime geçebilirsiniz.