Pol’s Dondurulmuş İncir
Pol’s dondurulmuş incir, IQF (Individual Quick Freezing) teknolojisi ile üretilmiş, hasattan hemen sonraki tazeliğine en yakın halini uzun süre koruyabilen, endüstriyel gıda üretiminde ve HORECA (otel, restorant, kafe) sektöründe sıkça kullanılan meyvelerdir. IQF yöntemi ile üretilmesi sayesinde tadı, kokusu, aroması ve besin değeri yüksek oranda korunur. Pol’s dondurulmuş incir kullanıldığı sektöre süreklilik ve pratiklik sağlar.
Pol’s Endüstriyel Dondurulmuş İncir Gıda Endüstrisinde Neden Sıklıkla Tercih Edilir?
Pol’s endüstriyel dondurulmuş incir IQF işleminden geçirilerek üretilmesi sebebiyle kendine has pek çok özelliğini uygun koşullar altında uzun süre muhafaza edebilir. Endüstriyel gıda üretimi devamlılık gösteren bir sektör olması dolayısıyla dört mevsim kullanılabilir ürünler oldukça önemlidir. Dondurulmuş incir tam da bu özelliğe sahip hızlı ve pratik bir çözümdür. GDO içermemesi, kalitesi ve kolay erişilebilir olması da Pol’s dondurulmuş inciri gıda endüstrisinin gözdelerinden biri haline getirir. HORECA ve diğer gıda endüstrileri için ihtiyaca göre üretimi sağlanan Pol’s endüstriyel dondurulmuş incir bütün, dilim ya da küpler halinde üretilebilir.
Pol’s Dondurulmuş İncir Kullanım Alanları
Pol’s dondurulmuş incir kullanım alanları genellikle yiyecek ve içecek sektörü üzerine kurulmuş işletmeleri kapsar. Dolaysıyla dondurulmuş incirler;
- HORECA sektörü (otel, kafe, restoran işletmelerinde)
- Endüstriyel gıda üretimi (hazır gıda üretimi, bebek ve yaşlı gıda üretimi, tatlı ve pasta üretim sektörü vb.)
- Catering sektöründe (geniş katılımlı çeşitli organizasyonlarda yeme ve içme ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla kurulmuş işletmeler) tercih edilir.
Pol’s Dondurulmuş İncir Türleri
Pol’s dondurulmuş incir türleri kullanılan sektörün ihtiyaçları çerçevesinde çeşitlilik gösterir. Genellikle bütün, dilim ve küpler halinde üretilen Pol’s dondurulmuş incir türleri düşük sıcaklıklarda uzun süre saklanabilir. IQF teknolojisi ile dondurma işleminden geçirilerek üretilen Pol’s dondurulmuş incirler ya da incir parçacıkları birbirlerine yapışmazlar. Böylelikle ihtiyaç duyulan miktarda çıkartılıp rahatlıkla kullanılabilirler.
Pol’s Dondurulmuş İncir Üretimi ve IQF Yöntemi
Pol’s dondurulmuş incir üretimi IQF (Individual Quick Freezing) teknolojisi ile üretilir. IQF yöntemi hızlı ve detaylı bir meyve dondurma sürecidir. Mevsiminde uygun olgunluğa ulaşmış meyveler Pol’s üretim tesisine uygun koşullarda ve hızlı bir şekilde transfer edilir. Yıkama, ayıklama gibi ön işlem basamaklarından geçirilen incirler IQF teknolojisi ile dondurulur. Gerekli bütün kalite testlerinden geçirilen incirler paketlenerek düşük sıcaklıklarda dondurulmuş ürün depolarına taşınır ve gerekli yerlere sevkiyat zamanı gelene kadar kontrollü bir şekilde bu depolarda saklanır.
Pol’s Dondurulmuş İncir Özellikleri
- Bütün, dilim, küp formlarında ihtiyaca göre üretilir.
- GDO içermez.
- Gluten içermez.
- Koruyucu içermez.
- Herhangi bir katkı maddesi içermez.
- IQF teknolojisi ile üretilir.
- Ulusal ve uluslararası geçerliği olan kalite ve güvenilir gıda sertifikalarına sahiptir.
Pol’s Üretim Tesisi
Pol’s Üretim Tesisi sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir sağlıklı gıda üretim ve tüketim konusuna karşı oldukça duyarlıdır. Bu konuda hassasiyeti olan Pol’s Üretim Tesisi üretimde IQF yöntemini kullanmaktadır. Bu yöntem sayesinde dört mevsim taze kalabilen dondurulmuş meyveler üreten Pol’s yurt içinde ve yurt dışında hizmet vermektedir. Profesyonel ve deneyimli ekibi ile dondurulmuş meyve ihtiyaçlarına hızlı, sağlıklı ve güvenilir çözümler sunmaktadır.