Pol’s Dondurulmuş Erik
Pol’s dondurulmuş erik, Pol’s üretim tesisinde IQF (Individual Quick Freezing) teknolojisi ile üretilen başta endüstriyel gıda olmak üzere HORECA (otel, restoran, kafe) sektöründe hammadde olarak kullanılan meyvedir. IQF teknolojisi sayesinde ilk günkü tazeliğini düşük sıcaklıklarda uzun süre koruyabilen Pol’s dondurulmuş erik yüksek besin değerine sahiptir. Herhangi bir katkı maddesi içermez ve kontrollü tarım çerçevesinde üretilen meyvelerden üretimi sağlanır. Dünya çapında hizmet veren Pol’s sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir sağlıklı gıda üretim ve tüketimi açısından profesyonel uygulamalar geliştirir.
Pol’s Endüstriyel Dondurulmuş Erik Üretimi İçin En İdeal Teknoloji IQF Yöntemi
Pol’s endüstriyel dondurulmuş erik ve meyve üretiminde kullanılan IQF yöntemi İngilizce olarak Individual Quick Freezing kavramının kısaltılmış adıdır. IQF teknolojisi ile dondurulan meyveler kendilerine has lezzetleri, kokuları, renkleri, aromaları ve besin değerleri ilk günkü hallerine en yakın olacak şekilde meyve hücreleri içerisinde korunur. Dondurma işleminin ardından düşük sıcaklıklardaki soğuk zincir depolarına transfer edilen dondurulmuş erikler sevkiyat tarihine kadar bu depolarda kontrollü olarak muhafaza edilir.
Pol’s Dondurulmuş Erik Kullanım Alanları
Pol’s dondurulmuş erik kullanım alanları günden güne artmaya devam etmektedir. Özellikle dondurulmuş gıda üretim teknolojilerinin gelişmesi ve kullanıcıların bu konuda daha da bilinçlenmesi ile bu artış meydana gelmektedir. Sürdürülebilir tarım ve sürdürülebilir sağlıklı gıda üretim ve tüketimi bazında üretimi sağlanan Pol’s dondurulmuş erik kullanım alanları;
- Endüstriyel gıda üretimi
- HORECA işletmeleri
- Catering sektörüdür.
Pastacılık, kahvaltılık ürünler, meyve suyu gibi çok çeşitli gıda üretimi açısından güvenilir hammadde olarak kullanılan Pol’s dondurulmuş erik yurt içinde ve yurt dışında yoğun ilgi gören donuk meyveler arasındadır.
Pol’s Dondurulmuş Erik Türleri
Pol’s dondurulmuş erik türleri sektörel ve gıda üzerine kurulmuş çeşitli işletmelerin spesifikasyonları çerçevesinde belirlenir. İhtiyaçlar çerçevesinde üretimi sağlanan Pol’s dondurulmuş erik türleri içerisinde en yaygın tercih yarım dilim dondurulmuş eriktir. IQF teknolojisi ile üretilen yarım dilim dondurulmuş erikler kullanım esnasında pratiklik sağlar. İhtiyaç duyulan miktar kadar çıkartılabilmesi, dört mevsim kullanılabilmesi, uzun süre saklanabilmesi ve taze haline en yakın özelliklere sahip olması Pol’s dondurulmuş eriği oldukça cazip hale getirir.
Pol’s Dondurulmuş Erik Üretimi ve Muhteşem IQF Teknolojisi
Pol’s dondurulmuş erik üretimi için en iyi yöntem IQF teknolojisidir. Böylece meyvelerin kendilerine has koku, tat, aroma ve besin değerleri hücre içerisine depolanır. Zararlı bakteri ve mikroorganizmaların üremesine müsaade etmeyen bu üretim teknolojisi sayesinde donuk meyvelere olan güven ve kullanım oranı sürekli artış göstermektedir.
Pol’s Dondurulmuş Erik Özellikleri
IQF teknolojisi ile ihtiyaçlar çerçevesinde üretimi sağlanan Pol’s dondurulmuş erik özellikleri;
- Yıkanmış, ayıklanmış, çekirdeği çıkartılmış ve hemen kullanıma hazırdır.
- Hızlı ve pratik bir çözümdür.
- Dört mevsim kullanılabilir.
- GDO, gluten, koruyucu veya herhangi bir katkı maddesi içermez.
- Doğal yöntemlerle üretilmiş meyvelerden elde edilir.
- Dört mevsim kullanılabilir.
- Tat, koku, aroma, renk ve besin değeri açısından ilk günkü haline en yakın formdadır.
- Mevsiminde toplanmış yeterli olgunluğa gelmiş meyvelerden üretilir.
Pol’s Üretim Tesisi
Pol’s Üretim Tesisi uzun yıllardan beri bilgi ve deneyimini geliştirerek dünya çapında yüksek kalitede hizmet vermeye devam etmektedir. Ermenek’te uzman ve deneyimli üretim personelleri ile çalışmalarına devam eden Pol’s ülke olarak tarımsal kalkınma ve sürdürülebilir sağlıklı gıda üretimine katkı sağlayabilmek amacı ile sürekli kendini güncellemektedir. İnovatif bakış açısı çerçevesinde üretimde kullanmış olduğu IQF yöntemi ve kalite kontrol çalışmaları ile gıda sektörüne ciddi anlamda katkı sağlamaktadır.